Nodig voor 4 personen:
1 1/2 bos verse basilicum (de blaadjes)
50 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram Parmezaan
Olijfolie
peper en zout
Slagroom 2 dl
Een halve pot gedroogde tomaten in kleine stukjes
Pasta 500 gram
Pesto:
Pureer de basilicum, pijnboompitten, parmezaan en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine.
Voeg naar smaak peper en zout toe, het moet een smeuïge massa worden, is het te droog voeg dan olijfolie bij. Kook ondertussen de pasta beetgaar met zout. Doe de slagroom in een wok, laat langzaam warm worden, voeg de pesto en de tomaten toe en roer goed door, laat een beetje inkoken, voeg vlak voor het opdienen de pasta toe, even mengen, klaar.
Opdienen met geraspte Parmezaan en eventueel een salade naar keuze.
1 1/2 bos verse basilicum (de blaadjes)
50 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram Parmezaan
Olijfolie
peper en zout
Slagroom 2 dl
Een halve pot gedroogde tomaten in kleine stukjes
Pasta 500 gram
Pesto:
Pureer de basilicum, pijnboompitten, parmezaan en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine.
Voeg naar smaak peper en zout toe, het moet een smeuïge massa worden, is het te droog voeg dan olijfolie bij. Kook ondertussen de pasta beetgaar met zout. Doe de slagroom in een wok, laat langzaam warm worden, voeg de pesto en de tomaten toe en roer goed door, laat een beetje inkoken, voeg vlak voor het opdienen de pasta toe, even mengen, klaar.
Opdienen met geraspte Parmezaan en eventueel een salade naar keuze.