donderdag, januari 23, 2014

Kip uit de slow cooker

Nodig voor 4 personen:


Kipstukken (scharrel!)
Soepgroenten 1 zakje
Handje diepvries erwten
Zout en kerrie (of curry of een mengsel hiervan)
Kerriesaus zakje
Crème fraiche
1 appel in stukjes
Blikje ananas in stukjes
Ontbijtspek
Rijst


Leg de kipstukken in een klein laagje water in de slow cooker, bestrooi met zout en kerriepoeder en dek af met het ontbijtspek.
Zet de slow cooker op de laagste stand, deksel er op en ongeveer 5 uur laten garen.
Meng nu de appel, groenten en ananas met het vocht en flink wat kerriepoeder, leg dit op de kip en laat nog 2 uur stoven. Langer mag ook.
Dan voorzichtig het vocht in een steelpan doen, zo veel mogelijk, kerriesauspoeder toevoegen, goed roeren en de crème fraiche toevoegen en naar smaak nog zout en kerriepoeder toevoegen.
Ondertussen de rijst koken.
Als je geen slow cooker hebt kan het ook in de römertopf of een goede braadpan die afgesloten in de oven kan. Je moet de tijden dan wel aanpassen! (200 graden totale kooktijd is dan 2 uur)