Nodig voor 4 personen (recept van Sylvia Witteman uit het volkskrant magazine):
2 blikjes tonijn in olijfolie
bosje peterselie
bosje basilicum
blikje ansjovis
kappertjes
1 citroen
peper
pasta
knoflook
mosterd
Pureer in de keukenmachine: de schil van 1 citroen, een eetlepel citroensap, een bosje basilicum, een bosje peterselie, een teen knoflook, 3 ansjovisfilets, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel kappertjes tot een grof mengsel.
Voeg dan de olie van 2 blikjes tonijn toe en pureer tot een gladde massa. Ruim peper er doorheen malen.
Doe in een schaal en voeg de tonijn toe van de 2 blikjes en 1 eetlepel kappertjes. Zet weg tot je het nodig hebt.
Kook 400 tot 500 gram pasta beetgaar, giet af en meng met het gepureerde mengsel, gelijk opdienen!
Lekker met een salade naar keuze.
2 blikjes tonijn in olijfolie
bosje peterselie
bosje basilicum
blikje ansjovis
kappertjes
1 citroen
peper
pasta
knoflook
mosterd
Pureer in de keukenmachine: de schil van 1 citroen, een eetlepel citroensap, een bosje basilicum, een bosje peterselie, een teen knoflook, 3 ansjovisfilets, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel kappertjes tot een grof mengsel.
Voeg dan de olie van 2 blikjes tonijn toe en pureer tot een gladde massa. Ruim peper er doorheen malen.
Doe in een schaal en voeg de tonijn toe van de 2 blikjes en 1 eetlepel kappertjes. Zet weg tot je het nodig hebt.
Kook 400 tot 500 gram pasta beetgaar, giet af en meng met het gepureerde mengsel, gelijk opdienen!
Lekker met een salade naar keuze.