donderdag, december 23, 2010

Vis met korstje


Een variatie op een recept van Ramsey, gezien op zijn iPad app. Zie filmpje. Ramsey doet het met brill (griet) maar die kon ik zo snel niet krijgen. Heb kabeljauw gebruikt. Dat valt wel een beetje snel uit elkaar maar goed het kan. Kort aanbraden heb ik daarmee wel gedaan maar is misschien niet nodig. Lekker met een andijviestamppotje erbij.

Voor 2 personen:
Oven voorverwarmen op 200 graden. 500 g aardappels 20 minuten koken. 8 sneetjes stokbrood (of 4 wit casino) roosteren. In keukenmachine fijnpulsen. 1 bosje platte peterselie grof hakken en erbij doen. Pulsen. Dan een flinke hand geraspte parmezaan erbij. Nog even doorpulsen.
2 stukken kabeljauw of andere (liefst steviger dus) witte vis heeeeeel kort in olijfolie met boter aan beide kanten aanbakken. Uit pan halen en in ingevette ovenschaal doen. 200 gr kerstomaten halveren en 2 sjalotten in ringen snijden. Kort bakken en over de vis verdelen. Broodmengsel erover verdelen. In hete oven gratineren 6-10 minuten. Aardappels afgieten en pureren met klont boter, zout, 1 el creme fraiche. 100 g rauwe andijvie erdoor roeren. Op bord plempen. Vis met korstje er bovenop. Eten.