Turkse pide uit de Dordogne!

C&A zijn lang op zoek naar- en het experimenteren geweest om een overheerlijk broodje dat ze vaak aten op de Albert Cuypstraat bij een Turkse bakker te kunnen maken, want ja, om nou 1100 Km te gaan rijden voor een lekker broodje is ook weer zoiets.......

Afgelopen weekeinde is het gelukt!
En natuurlijk werd er aan ons gedacht, we mogen het gelijk publiceren, waarvoor dank!


Peynirli pide

Voor het deeg:
350 bloem (het mooist is Surfina, maar gewoon bloem gaat ook goed)
10 gram droge gist
100 ml melk (lauw)
2 losgeklopte eieren
8 gram zout
4 gram suiker
2 eetlepels olijfolie (iets meer mag ook)

Voor de vulling:
200 gram verkruimelde fetakaas
1 losgelopt ei
peper
zout (naar smaak, hangt van de smaak van de feta af. Omdat eieren ook wel zout vragen is het proeven geblazen)
7 druppels tabasco
2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers !!!)

De broodjes
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed ongeveer 15 minuten met de machine
Laat afgedekt 30 minuten rijzen op ongeveer 25 graden.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en druk het plat.
Weeg 6 gelijke porties af en maak er bolletjes van.
Druk de bolletjes plat er rol er langwerpige ovale lapjes van van ongeveer 15 centimeter.
Rek de rand een beetje uit en sla naar binnen om Maak er een soort bootjes van zoals de Gondels in Venetie(zo kan de vulling er niet uitlopen).
Leg de Pides op een met bakpapier belegde bakplaat.

De vulling
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng dit met een vork of twee messen (de feta moet klein gemaakt worden).
Het mag best een beetje smeuïg worden. Breng op smaak met het zout en peper.

Bestrijk het deeg met wal olijfolie, zodat de vulling niet in het deeg dringt.
Strijk de vulling over het midden van de pides. Laat de pides nog 30 tot 45 minuten rijzen.

Bak de pides 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. (kijk af en toe naar de kleur van het deeg)
Warm serveren. (goed in te vriezen !!!) Na ontdooien even 2 minuten oppiepen en warm eten.

Eet smakelijk !