Pasta met vis in witte wijn tomatensaus



Ooit had je een normandisch vispotje van Iglo uit de diepvries, die was ideaal voor een snel pastaatje. Maar die is niet meer te koop en ja zoiets moet je natuurlijk ook zelf in een halfuurtje kunnen maken dacht ik. Voor 2 personen:

300 gr pasta (de cecco rigatoni 24)
1 bakje mediterraan gemarineerde pangasius (AH ca. 200 gram)
200 g fruits de mer (AH, diepvries)
1 pakje gezeefde tomaten
200 cc witte wijn
2 tl suiker
3 tenen knoflook, geperst
1 sjalotje gesnipperd
een halve zak grofgesneden wokgroenten
1 tl oregano
versgemalen peper of tabasco, evt zout
verse peterselie

Laat de fruits de mer een kwartiertje van tevoren ontdooien. Kook de pasta in ruim water. Doe de gezeefde tomaten en witte wijn in een kleine pan met een teen geperste knoflook en 2 tl suiker kook in tot de helft.
Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan, en fruit daarin de rest van de knoflook en het gesnipperde sjalotje licht aan. Bak de stukjes pangasius zachtjes mee een paar minuten en haal ze weer even uit de pan. Bak de wokgroente kort op hoog vuur en voeg de fruits de mer toe, laat even meebakken. Doe daarna de vis en de tomatensaus erbij. Voeg oregano toe. Breng zonodig verder op smaak met zout en peper en/of tabasco. Als het goed is is je pasta dan ook klaar. Geef de grofgehakte peterselie er apart bij.