Nodig (ongeveer):
750 gram spinazie a la creme, lasagnevellen, 1 bakje kastanjechampignons, 1 bakje champignons, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 ons spekjes, zout en peper, boter, 2 ons gorgonzola, 1 bakje creme fraiche, 1 beker slagroom en 1 ons geraspte parmezaanse kaas
Oven voorverwarmen op 200 graden
Spinazie ontdooien
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden
Gorgonzola in stukjes snijden
Ui fijnsnijden
Knoflook raspen
Boter smelten, ui en spekjes bakken in de boter, hierna de knoflook en de champignons 5 minuten zachtjes meebakken.
Dan de creme fraiche, de spinazie en de slagroom toevoegen, goed roeren en laten inkoken tot een dikkere saus. Zout en peper toevoegen naar smaak en de helft van de
parmezaanse kaas toevoegen
Op de bodem van een grote ovenschaal een deel van spinazie-saus verdelen.
Bedekken met lasagnevellen.
Hierover weer een deel van de spinaziesaus en de helft van gorgonzola toevoegen.
Bedekken met lasagnevellen en hierover weer een deel van de spinaziesaus en de helft van gorgonzola toevoegen.
Afdekken met de laatste lasagnevellen.
Dan als laatste hierover de rest van de spinazie-saus verdelen en de andere helft van de parmezaanse kaas erover strooien.
Zorg ervoor dat alle lasagne bedekt is!
Afdekken met aluminiumfolie.
In de oven de lasagneschotel in ca. 30 minuten verwarmen
Folie verwijderen en lasagne in nog ca 5 minuten gaar en heet laten
worden
De lasagne kan natuurlijk ook prima vegetarisch gegeten worden, laat dan de spekjes weg!
750 gram spinazie a la creme, lasagnevellen, 1 bakje kastanjechampignons, 1 bakje champignons, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 ons spekjes, zout en peper, boter, 2 ons gorgonzola, 1 bakje creme fraiche, 1 beker slagroom en 1 ons geraspte parmezaanse kaas
Oven voorverwarmen op 200 graden
Spinazie ontdooien
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden
Gorgonzola in stukjes snijden
Ui fijnsnijden
Knoflook raspen
Boter smelten, ui en spekjes bakken in de boter, hierna de knoflook en de champignons 5 minuten zachtjes meebakken.
Dan de creme fraiche, de spinazie en de slagroom toevoegen, goed roeren en laten inkoken tot een dikkere saus. Zout en peper toevoegen naar smaak en de helft van de
parmezaanse kaas toevoegen
Op de bodem van een grote ovenschaal een deel van spinazie-saus verdelen.
Bedekken met lasagnevellen.
Hierover weer een deel van de spinaziesaus en de helft van gorgonzola toevoegen.
Bedekken met lasagnevellen en hierover weer een deel van de spinaziesaus en de helft van gorgonzola toevoegen.
Afdekken met de laatste lasagnevellen.
Dan als laatste hierover de rest van de spinazie-saus verdelen en de andere helft van de parmezaanse kaas erover strooien.
Zorg ervoor dat alle lasagne bedekt is!
Afdekken met aluminiumfolie.
In de oven de lasagneschotel in ca. 30 minuten verwarmen
Folie verwijderen en lasagne in nog ca 5 minuten gaar en heet laten
worden
De lasagne kan natuurlijk ook prima vegetarisch gegeten worden, laat dan de spekjes weg!