Aangezien ik op vakantie ben heb ik nu dus tijd om wat te posten.....
De titel zegt het al, genoeg gelul over zalm, hier in de dordogne eet je gewoon vlees, veel vlees!
Hier een toppertje als je de beschikking hebt over een oven.
Koop een hoop kip en worst, welke stukken en maten maken niet uit.
Knijp 1 citroen uit in een schaal, snij de citroenen ook in stukken, plet een bol knoflook, sjalotten, een scheut worchestersauce, een paar scheppen mosterd, verse peper en zout, wat verse kruiden (salie, rozemarijn, tijm) en 125 ml olijfolie, gooi allemaal in de schaal samen met de kip, goed mengen en laat een paar uur marineren.
Voeg hierna de worst en een flinke scheut olijfolie er bij, weer mengen en alles in een grote ovenschaal doen.
Je kan er ook aardappels aan toevoegen, of deze in een aparte schaal doen met olie, zout, peper, knoflook, groene kruiden en uitjes.
Oven voorverwarmen tot 220 graden en ongeveer 1 1/2 uur laten braden.
Halverwege het vlees draaien.