Deze salade at ik regelmatig in Thaise restaurants, maar dan is ie vaak wel heel erg spicy. Mijn variatie is wat milder, maar je kunt meer of minder spaanse peper en knoflook toevoegen. Daarom verwerk ik de peper niet in de dressing maar hou die apart.
200-300 g biefstuk
1 kleine rode spaanse peper, in dunne plakjes
gemengde sla
een halve komkommer, eerst in plakjes van een halve cm gesneden, dan in reepjes
4 tasty tom tomaatjes, in vieren
1 rode ui, in fijne plakjes gesneden
een halve rode of gele paprika, in reepjes
een handje verse korianderblaadjes, fijngehakt
1 limoen in dunne plakjes
voor de dressing:
1 teentje knoflook, gepeld en geperst of gehakt (kan ook zonder of juist met meer knoflook)
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel vissaus (nam pla)
2 el zoete ketjap
1 el gembersiroop
1 el zoete chilisaus
Mix de ingrediënten voor de dressing.
Leg de sla op twee grote borden en verdeel komkommer, ui en tomaten en paprika erover.
Bak de biefstukken, maar laat ze rood van binnen.
Haal uit de pan en snijd in dunne plakjes. Verdeel deze over de salade. Blus het bakvet kort af met de dressing.
Giet bakvet met dressing over de salade (of serveer deze apart), bestrooi met dungesneden pepers (naar smaak), gehakte koriander en enkele dunne plakjes limoen.
meer yam nua (engelands):
http://importfood.com/recipes/thaibeefsalad.html
http://expo.nectec.or.th/tat/general/yamnua.html