Gado Gado



Voor 2 personen.
1 zakje lontong rijst (toko)
2 eieren
een blok tempeh
limoensap, ketjap, sambal
1 rode paprika
een halve komkommer
een halve winterwortel
2 tomaten
stuk spitskool of chinese kool
50 gr taugé
seroendeng
satesaus (zakken van de toko zijn lekker en hoef je alleen te verwarmen met water)
kroepoek

Gezond en makkelijk alternatief voor een salade en nog vegetarisch ook!
Zakje lontong rijst 30 min koken in ruim water. Laat twee eieren 10 minuten meekoken, laat deze schrikken en afkoelen. Snijd de tempeh in stukken en marineer in limoensap, ketjap en sambal naar eigen smaak. Als de rijst gaar is laten uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur in het zakje. Knip het zakje open en snijd de rijst in vierkante blokjes. Was de taugé. Snijd komkommer, tomaten, chinese kool of spitskool, paprika, wortel in stukken. Verwarm de satesaus. Bak de tempeh in een wok. Deze mag nog een beetje lauw zijn. Verdeel de blokjes rijst over 2 diepe borden en leg de doormidden gesneden eieren, de rauwe groenten en de gebakken tempeh er gezellig bovenop. Serveer met satesaus, kroepoek en seroendeng.
Uiteraard kun je met de rauwe groenten eindeloos varieren. Soms geef ik er ook wat kort gekookte koude sperzieboontjes bij, ze moeten nog wel bite hebben.