zondag, februari 01, 2009

Tom Yam Kung


Pittige thaise garnalensoep

6 middelgrote rauwe garnalen
1 stengel citroengras
3 centimeter verse laoswortel
2 citroenbladeren
4 verse thaise chilipepertjes
10 strawmushrooms (of champignons)
3 eetlepels limoensap (of citroensap)
1 eetlepel vissaus (of wat zout)
600 ml kippenbouillon
verse korianderblaadjes

Pel de garnalen, laat de staarten eraan zitten en verwijder het darmkanaal. Snijd het citroengras in schuine stukken van zo’n 3 centimeter. Snijd de laoswortel in dunne plakjes. Scheur het citroenblad in twee. Plet het citroengras en de chilipepertjes in een vijzel of met de achterkant van een mes of hakbijl. Snijd de champignons in twee. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg het citroengras, de laoswortel, het citroenblad en de chilipepertjes toe. Laat 3 minuten doorkoken. Voeg de garnalen en de champignons toe. Nog een paar minuutjes zachtjes laten koken en het limoensap en de vissaus naar smaak toevoegen. De soep in kommen doen en garneren met de verse korianderblaadjes.

Bron: Sabai sabai