Mueslibolletjes van Cees



Nodig:
300 gram bloem
200 gram volkorenmeel
40 gram verse gist (die zakjes van 7 gram doen het ook, maar wij vinden verse gist beter)
10 gram zout
30 gram margarine of boter
1 of 2 vitamine c tabletjes fijngemaakt (doen het goed als broodverbeteraar)
325 ml water (30 graden) beginnen met 290 en rest toevoegen als het deeg te droog is.
250 gram mueslimix(60 gram muesli zonder suiker (LIDLL) 40 gram walnoten klein gemaakt
150 gram rozijnen

Maak van alles een soepel glad niet te stevig deeg (ongeveer 15 minuten kneden tot je een mooi deeg hebt). Weeg bolletjes van 90 gram af. Leg ze op een bakplaat en laat 30 minuten voorrijzen. Daarna ieder bolletje opbollen.
De bolletjes afstrijken met opgeklopt ei en wat geplette muesli er over strooien (decoratie). Op de bakplaat nog 60 minuten laten narijzen. (dat kan door de oven even voor te verwarmen en dan uitzetten , bakplaat er in en met een bakje heet water onder in de oven laten rijzen). Let op de oven mag niet warmer zijn dan 35 graden anders gaat de gist dood. (vandaar ons rijskastje).

Na 60 minuten voorzichtig de bakplaat uit de oven halen (tegen inzakken) en de oven op 250 graden voorverwarmen. De bollen in 9 minuten op 250 graden afbakken. (niet langer !!!)