Toppertje van Jamie O., beetje aangepast door moi..... Neem 1 pond verse groene asperges, blancheer ze 2 minuten, giet af en hou apart. Ik heb grote witte asperges uit een pot gebruikt trouwens. Pak een ovenschaal en vet in, bekleed de schaal met bladerdeeg (Jamie deed het met filodeeg, maar dat geklooi met al die laagjes en boter bevalt me niet zo, vandaar). Kook intussen 1 pond aardappels in ongeveer 12 minuten gaar met zout. Giet de aardappels af, pureer ze met peper, zout, nootmuskaat, 100 gram oude geraspte kaas en 3 dl. room, hierna 3 eieren toevoegen en goed roeren.
Giet het aardappelmengsel in de schaal, leg de asperges er om en om bovenop, smeer de asperges een beetje in met wat gesmolten boter en bak de taart onder in de voorverwarmde oven van 190 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Wel even af laten koelen!
Giet het aardappelmengsel in de schaal, leg de asperges er om en om bovenop, smeer de asperges een beetje in met wat gesmolten boter en bak de taart onder in de voorverwarmde oven van 190 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Wel even af laten koelen!