woensdag, januari 23, 2008

TruffelWat is een truffel en wat doe je ermee. Jaja dat is de vraag. Wij stuitten op de truffelshop. Dus alvorens we een fijn pakketje daar gaan bestellen eerst maar eens op zoek naar wat receptjes. Dit leek me wel wat:

Risotto met truffels en groene asperges

2 kopjes rijst (risotto rijst 24 uur bewaard met de truffel), 1 liter kippenbouillon (liefst verse), 500 g groene asperges, 1 sjalotje, 1 verse truffel, 30 g boter, zout en peper.

Bereiding: Schil de asperges en breek het houterige uiteinde van de groenten. Snijd de asperges in kleine stukjes tot ongeveer 5 cm van de kop. Bak de gesnipperde sjalot glazig in een klontje boter. Voeg er de gewassen rijst bij en roer nog enkele minuten. Giet er dan 1 pollepel kokende bouillon bij en blijf roeren tot al het vocht is opgeslorpt door de rijst. Doet de stukjes asperge bij de rijst (zonder de koppen), en voeg er opnieuw een pollepel bouillon bij.Roer tot de bouillon is opgeslorpt. Herhaal deze handeling tot de rijst gaar is. (ongeveer 20 minuten) Laat de aspergekoppen de laatste 5 minuten in de risotto garen. Rasp dan de truffel in de risotto, roer er een klontje boter bij. Breng op smaak met zout en peper en laat enkele minuten rusten onder een deksel. Dien heet op.

Bron recept: foodstyling.be