donderdag, januari 31, 2008

Passione ItaliaVorige week volgde ik een italiaanse kookworkshop met een groep van 10 personen bij Passione Italia. Erg geslaagd. Onder bezielende leiding van Victor maakten we verschillende gerechten met parmesan en grana padano in meer of minder bescheiden hoofdrol. Erg lekker allemaal en vooral ook simpel, dus thuis ook goed te doen. De receptuur kregen we mee. Toch maar eens die pastamachine uit de kast halen, want de zelfgemaakte ravioli was erg lekker.

Ravioloni al prosciutto
Voor 6 personen:
400 gram pastadeeg
50 g boter
150 gram fijngesneden prosciutto (ham, gebruik die flinterdunne en hak fijn)
50 g ricotta kaas
40 g grana padano
2 el gehakte peterselie
zout en peper

Smelt de boter in een pan, voeg de fijngesneden ham toe en bak zachtjes 10 minuten. Meng de andere ingredienten met de ham in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Maak lappen deeg met de pastamachine. Snijd er rondjes uit, bijv met een glas of speciale pasta-uitsteker, leg in het midden een lepeltje vulling erop, vouw dubbel en plak goed dicht. Kook de ravioli ca 4 minuten. Serveer met een eenvoudige tomatensaus of pesto.


Antipasti: Carpaccio van bresaola met paddestoelen, bleekselderij en grana padano, gedressed met truffelsaus, citronnette (citroensap met olijfolie) en peterselie, verschillende bruschetta.