zondag, december 30, 2007

Beef Wellington

Op eerste kerstdag genoten wij een grandioos kerstdiner bij Tante Kee. Tante Kee is een charmant restaurant aan het water op het idyllische Kaageiland. Je moet er met een pontje naartoe. Heel schattig. Wat wij aten?

Amuse
Ontvangst met kleine mondvermaakjes om helemaal in de kerstsfeer te komen

Zeeduivel
dun gesneden met salade van Hollandse garnalen, koude BĂ©arnaise saus, gekonfijte trostomaat en vadouvan olie

Coquilles en langoustine
zacht gegaard met groene asperges, topinamboer en thee van langoustines en verveine

Poulet noir
met herfst truffel gestoken sous-vide bereid, ravioli gevuld met kalfsstaart en eigen jus

Boeuf Wellington
Ossenhaas rosé gebraden in krokant korstdeeg met bospaddenstoelen en jus van rode port

Chocolade
Dessert van witte chocolade, pistachenootjes, bloedsinaasappel en Champagne sabayon

De zeeduivel en de coquilles waren voor mij de toppers maar ook het dessert was subliem.
Je kunt er nog veel meer hoogdravends over zeggen maar het was gewoon allemaal heel erg lekker om niet te zeggen goddelijk. En daar gaat het natuurlijk om. De bediening was trouwens ook heel erg lief, we kregen op verzoek een keurig lijstje met de genuttigde wijnen en we werden bij vertrek attent door onze ober uitgezwaaid.

Beef Wellington is natuurlijk een klassieker en op zoek naar het recept stuitte ik op deze snelle video van Gordon Ramsey op YouTube...