maandag, oktober 29, 2007

Beef Teriyaki



voor 2 personen:
6 bladeren chinese kool
1 vleestomaat
300 g biefstuk
1 zakje AH excellent teriyaki woksaus (lekker, beetje zoetig)
1 teentje knoflook
1 rode peper
verse ananas in stukjes
mihoen of witte rijst

Verwarm een schaal voor in de oven. Doe de ananas in een schaaltje. Bak de biefstuk kort in zijn geheel medium rood. Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd de chinese kool in reepjes en de vleestomaat in plakken. Snijd een flinke teen knoflook in plakjes, en (evt.) een rood pepertje in grove stukken.
Doe een deel van het bakvet van de biefstuk in een wok. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Maak mihoen of rijst zoals je gewend bent. Dit moet allemaal klaar zijn als je aan de laatste stap begint: bak de knoflook en rode peper even in het bakvet. Neem de schaal uit de oven en leg er de gesneden chinese kool en tomaat op. Dan heel kort de biefstuk op hoog vuur nog even erbij en meteen de teriyakisaus toevoegen. Even goed doorwarmen. Leg de biefstuk met saus op de schaal. Serveer met de rijst of mihoen, en ananas apart erbij.