Nodig voor 4 personen:
2 courgettes in reepjes (of aubergines)
500 gram rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 uien gesnipperd
1 blik tomatenblokjes
1 ons geraspte oude kaas
1/2 L. bechamelsaus
1 teen geperste knoflook
750 gr. vastkokende aardappels in schijfjes
olijfolie, kaneel, zout en peper
handje basilicum
Kook de aardappelschijfjes beetgaar en maak de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Bak het gehakt bruin, voeg aan het eind peper, zout en flink wat kaneel toe. Doe het mengsel in een schaal en meng met: de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de basilicum, knoflook en eventueel nog wat kaneel.
Bak de courgettes en ui mooi bruin.
Vet een flinke ovenschaal in met olijfolie en leg de aardappelschijfjes onderop. Voeg daarna de courgettes en ui toe en daaroverheen het gehaktmengsel.
Giet de bechamelsaus er over en daarna de geraspte kaas.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven.
2 courgettes in reepjes (of aubergines)
500 gram rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 uien gesnipperd
1 blik tomatenblokjes
1 ons geraspte oude kaas
1/2 L. bechamelsaus
1 teen geperste knoflook
750 gr. vastkokende aardappels in schijfjes
olijfolie, kaneel, zout en peper
handje basilicum
Kook de aardappelschijfjes beetgaar en maak de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Bak het gehakt bruin, voeg aan het eind peper, zout en flink wat kaneel toe. Doe het mengsel in een schaal en meng met: de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de basilicum, knoflook en eventueel nog wat kaneel.
Bak de courgettes en ui mooi bruin.
Vet een flinke ovenschaal in met olijfolie en leg de aardappelschijfjes onderop. Voeg daarna de courgettes en ui toe en daaroverheen het gehaktmengsel.
Giet de bechamelsaus er over en daarna de geraspte kaas.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven.