Zalm in rookzak en ander leed

Momenteel wordt er weinig gekookt in huize Renate, deels omdat de kinderen dromen van een ordinaire slavink terwijl jij je verse moten zalm rookt-en op een gratin dauphinois hebt staan zweten, en deels omdat ik eigenlijk alleen nog maar vloeibaar "voedsel" (chardonnay) naar binnen kan werken (bij voorkeur in flinke hoeveelheden al dan niet in combinatie met Diclofenac) om de recidiverende ontstekingen in mijn onderkaak tegen te gaan en het leven nog een beetje draaglijk te houden.
Aan de behandeling wordt momenteel gewerkt, de pijn neemt alleen maar toe en van de rekeningen had ik inmiddels een aardig paard kunnen kopen, maar dit terzijde.......

Nu de zalm: Koop een rookzak (bij de betere kookwinkel verkrijgbaar) en een kilo zalm (niet bij de betere kookwinkel).
Laat de zalm op kamertemperatuur komen, dep zo nodig droog en bestrijk de moten met honing.
Verwarm de oven voor op 275 graden.
Leg de moten in een met bakpapier bedekte lage ovenschaal, schuif de schaal in de rookzak en vouw hem goed dicht.
Bereid je voor op een ondraaglijke rooklucht die je hele huis dagenlang doet denken aan een ranzige visstal (als je in dezelfde ruimte moet eten hou dan een zakdoek bij de hand) en zet de hele handel ongeveer 30-35 minuten onderin de oven.
Hierna voorzichtig openmaken, bestrooien met zout en serveren met de welbekende Gratin en een salade.
Bak voor de kinderen een paar slavinken of ander nep-vlees.