woensdag, januari 10, 2007

Vis met pesto



Omdat mijn man en ik voor dezelfde organisatie werken worden wij elk jaar weer "verblijd" met twee identieke kerstpakketten.
Dit jaar mochten we ons te buiten gaan aan maar liefst 4 potten pesto!
Maar wat doe je er mee, behalve een keer makkelijk door de pasta mengen?
Bovendien lopen de kinderen gillend weg als ze zo'n pot op het aanrecht zien staan, dus het was of de vuilnisbak (waar meerdere kerstpakketten in zijn verdwenen) of eens een beetje crea mee knutselen.

Het werd het laatste: Zalm met pesto

Doe een beetje olie in een ovenschaal en leg de zalmfilets (andere vis kan natuurlijk ook) er in. Beetje zout, peper en citroensap er op.
Meng twee eetlepels pesto met 25 gram geraspte parmezaanse kaas en bestrijk de filets er mee. Strooi er nog flink wat parmezaan over en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer een half uurtje.
Voor de kinderen natuurlijk gewone kibbeling, lekker makkelijk in een ander ovenschaaltje er naast.

Er bij een lekkere bietensalade, recept volgt nog.