Confit van Kip

We hebben ze dit jaar meegenomen uit Frankrijk: Confit de Canard.....heerlijk en o zo makkelijk!
Eendevet is hier reteduur dus bewaren dat vet, bak er aardappeltjes in of gebruik het om een ander stuk vlees te garen in vet.

Vanavond Confit de Canard en ook nog eens Confit van Kip:

Een dag vantevoren de kippenbouten inwrijven met flink wat zout, strooi er een paar verkruimelde laurierblaadjes en wat tijm overheen en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Spoel de bouten af met water en dep ze droog.
Verwarm de blikken Canard au bain marie om het vet te laten smelten, doe de eendebouten in een ovenschaal (vel naar boven) en het vet in een braadpan.
Leg de kippenboutjes in het hete vet (net niet aan de kook) en plaats de braadpan in de oven op ongeveer 90 graden.
Nu 1 1/2 uur laten garen.

Haal de boutjes uit het vet en leg ze in een ovenschaal.

Tot slot de beide ovenschalen nog even 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen (voor een krokant vel nog even onder de grill).

Heerlijk met een Gratin Dauphinois en stoofpeertjes, maar puree en een frisse salade kan natuurlijk ook.