Salade met kip in spek



Licht en gezond eenpersoonsmaaltje.

1 kipfilet
6 plakjes ontbijtspek
1 kropje little gem sla
1 tomaat
1 stukje komkommer
mosterd
limoensap
port
honing
olijfolie

Kipfilet in 6 stukjes snijden, inwrijven met mosterd en omwikkelen met spek, vaststeken met cocktailprikker. 10 minuten bakken in pannetje met beetje bakboter, regelmatig keren.
Op bord sla, gesneden komkommer en tomaat rangschikken. Besprenkelen met beetje limoensap. Overtollig vet uit pannetje met kip schenken. Een flinke scheut port erin op hoog vuur. Vat het vlam dan van het vuur halen en uit laten branden (flamberen dus). Wat honing over de kip sprenkelen en limoensap. Kip uit pan halen, even laten afkoelen.
In kommetje wat olijfolie mengen met de porthoningsaus uit het pannetje. Op smaak brengen met wat peper en evt nog wat limoensap. Kip evt. in plakjes snijden en op de salade leggen. Dressing erover schenken. Serveren met kleine broodjes.