dinsdag, juni 20, 2006

Koken met Sylvia Witteman!Ik ben een enorme fan van de schrijf -en kookstijl van Sylvia Witteman en heb haar daarom een mailtje gestuurd met de vraag of we een recept van haar mogen plaatsen......en ja, hoor, binnen no-time:

je mag wel voor een keer een recept uit een van mijn boeken gebruiken, als je de naam en die van het boek er maar bij zet! Groet, SW


Bij deze dus:

Kip met aardappels
Nodig:
Vastkokende aardappels (groot), 250-300 gram per persoon
Verse rozemarijn
Olijfolie
Stukken kip (poten of dijtjes, geen filet) 2-3 per persoon
Sap van 1 citroen
Zout
Peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels maar schil ze niet. Snij ze in de lengte in achten, zodat je een soort rustiek-slordige friet krijgt. Doe ze in een kom met flink wat rozemarijnnaaldjes, schenk er wat olijfolie over, meng goed tot alles bedekt is. Wrijf de kipstukken in met citroensap, flink zout en peper en eveneens met olijfolie en rozemarijn. Leg aardappel en kip op de bakplaat, gewoon door elkaar heen. Als er erg veel gasten zijn, maak je twee bakplaten vol en dan gaat de een de oven in als de andere klaar is. Schuif de bakplaat in de oven, laat twintig minuten bakken, keer de aardappelstukjes om en laat nog tien, vijftien minuten bakken tot alles gaar en goudbruin is. Zet de bakplaat zo op tafel en laat iedereen zelf pakken.
Maak er een grote schaal sla bij, met knoflookvinaigrette.

Sylvia Witteman, De Maillardreactie