Ik heb bij Duikelman in de Ferdinandbolstraat een grandioos gietijzeren ovenschaaltje gekocht. 25 euro. Echt een toppertje voor aardappels uit de oven enzovoorts. Dat recept van Sylvia Witteman gaat denk ik ook geweldig daarin denk ik. Zelf heb ik m ingewijd met kip in rauwe ham met tomaat en verse kruiden.
Kipfilets in grove stukken snijden en in rauwe ham wikkelen, met prikkertje vaststeken. Ovenschaaltje invetten met olijfolie. 2 tomaten in vieren, gehakte knoflook, verse rozemarijn, en salieblaadjes erover verdelen. Nog wat olijfolie erover schenken. Half uur in een hete oven (250 graden). Lekker met spaghetti met olijfolie, spaanse peper. lente-ui en knoflook.
Kipfilets in grove stukken snijden en in rauwe ham wikkelen, met prikkertje vaststeken. Ovenschaaltje invetten met olijfolie. 2 tomaten in vieren, gehakte knoflook, verse rozemarijn, en salieblaadjes erover verdelen. Nog wat olijfolie erover schenken. Half uur in een hete oven (250 graden). Lekker met spaghetti met olijfolie, spaanse peper. lente-ui en knoflook.