maandag, mei 22, 2006

Mayonaise!

Sinds ik in het bezit ben van een heuse Magimix keukenmachine ben ik helemaal niet meer uit de keuken te verwijderen. Iedereen hier in huis weet: als zij er aan komt is het opzouten voor de rest.
My kitchen is my castle!
En ik kan tegenwoordig ook zelf mayo maken!

Meet 300 ml. zonnebloemolie af.
Doe 2 eidooiers met 2 theelepels mosterd en een eetlepel olie in de mengkom en laat 20 tellen draaien.
Hierna, eerst druppel voor druppel, de olie toevoegen. Als de mayo wat dikker aan het worden is kan je de olie wat sneller toevoegen.
Tot slot nog wat zout en peper toevoegen en als laatste 2 eetlepels azijn.
Even proeven en zo nodig nog wat zout en/of peper toevoegen.

Voor de variatie een paar uitgeperste tenen knoflook er door voor een heerlijke knoflook-mayo!

Je kan het overal bij eten, maar een schep mayo op een stuk stokbrood is ook al erg fijn!