woensdag, februari 01, 2006

Chili Con Carne



Ingrediënten:
500 g rundergehakt
2 blikken bruine bonen
1 rode of groene paprika, in stukjes
1 prei, gesneden
1 rode peper, ontdaan van zaden en fijngesneden
1 appel (braeburn), in stukjes gesneden
1 zakje silvo kruidenmix voor chili con carne
2 tenen knoflook
1 tl karwijzaad
1 blik gepelde tomaten
1 kleine ui, gesneden
2 el olijfolie
1 dl rode wijn
1 pakje gezeefde tomaten (als meer vocht nodig is)

Materialen:
pan met dikke bodem. pollepels enzo

Bereiden:
Bak gehakt in wat boter of bak en braad rul. Laat het uitlekken in een (rvs) vergiet (vet van gehakt is vies!!). Giet al het vet wat overblijft ook uit de pan. Bak de peper, knoflook en ui in 2 el olijfolie ca 4 minuten. Voeg paprika, prei, appel en karwijzaad toe en bak even mee. Doe het uitgelekte gehakt er weer bij. Hak de gepelde tomaten grof en meng deze incl. vocht, met de kruidenmix. Voeg dit toe aan de schotel en meng alles goed. Voeg een flinke scheut rode wijn toe (als je dat mag).
Laat ondertussen de bonen uitlekken in vergiet ( je kunt de bonen ook eerst zachtjes verwarmen in een aparte pan en daarna laten uitlekken). Voeg de bonen toe en warm alles goed door. Wanneer het gerecht te droog is (dat zit er wel in) voeg dan nog wat gezeefde tomaten uit een pakje toe, om de gewenste consistentie te verkrijgen. De een houdt van een beetje een soepige chili en de ander niet namelijk.
Je kunt ook extra chilipoeder en komijnpoeder naar smaak toevoegen. Serveren met komkommersalade.