donderdag, januari 19, 2006

KAAS-SPEK TAART

Gisteren met de meiden een brieschotel gegeten (recept volgt nog), maar deze van vriendin P. schijnt ook heel erg lekker te zijn:

Nodig:
Quiche vorm of ovenschaal
Bladerdeeg
Extra belegen plakken kaas, 2 a 3 ons
Ontbijtspek, 1 a 2 ons
Bekertje creme fraiche
Eieren, 2 a 3
Gemalen peper

Oven voorverwarmen op 240 graden.
Vorm invetten met boter of olie. Vorm bekleden met bladerdeeg, ook de opstaande randjes.
Dan laag spek hierop, dan laag kaas, weer een laag spek, nog een laag kaas. (evt. meerdere lagen......)
Creme fraiche met eieren en peper los kloppen.
Dit over de laatste laag kaas gieten.
Vorm onder in de oven zetten, op 240 graden, ongeveer 35 minuten.
Kan zowel koud als warm gegeten worden.