vrijdag, januari 20, 2006

BRIESCHOTEL

En nog een lekker dikmakende schotel! Speciaal voor vriendin T.

Nodig:
1 stuk brie
1 zakje aardappelschijfjes
1 a 2 uien in stukjes
een paar tomaten in stukjes
1 bakje champignons in schijfjes
1 courgette of aubergine in stukjes
1 beker slagroom
olie
sambal, knoflook, oregano, peper en zout.
stokbrood

De uien, tomaten, champignons, knoflook en courgette bakken in olie, oregano, peper en zout naar smaak toevoegen.
Dit een tijdje laten pruttelen

De brie in plakjes snijden en insmeren met sambal.
Alles opstapelen in de ovenschaal. Eerst de aardappelschijfjes, dan het prutje als laatste de brie. Dan de slagroom over alles heen gieten.
Dan ongeveer 40 minuten in de oven 220 graden.
Lekker met stokbrood en sla erbij.

Met dank aan vriendin D.