KIP TANDOORI MET RAITA EN CHIAPATIS

Tandoori Kip
600 g Kipfilet in grove stukken snijden
Een paar uur (of een nacht) marineren in 2 flinke eetlepels Patak's tandooripasta vermengd met 1 dl yoghurt en 1 el arachideolie. Braadslede invetten en stukken kipfilet erin leggen. ca 30 minuten braden in oven op 200 graden, tot kip gaar is.

Chiapatis
250 gr bloem tot deeg kneden met 150 ml handwarm water en scheutje olie.
verdelen in 5 a 6 delen, balletjes vormen, deze uitrollen op aanrecht met bloem bestoven, tot ronde lapjes en ca 5 minuten bakken in droge koekepan. Regelmatig keren.

Raita
In blokjes snijden:
3 stengels bleekselderij
1 tomaat
1 appel
1 rode paprika

50 g rozijnen toevoegen

2 dl biogarde yoghurt mengen met 2 tl bruine basterdsuiker, 1 tl kerriepoeder en 1 tl paprikapoeder(pikant), 1 el sesamzaad roosteren (of geschaafde amandelen).

Yoghurtmengsel door rauwkost mengen.