zaterdag, september 03, 2005

CHOCOLADEMOUSSE

Verwarm 200 gram pure chocolade au bain marie en onder voortdurend roeren tot alles gesmolten is. Het mag absoluut niet koken!
Haal de schaal van het vuur af om af te koelen.
Splits 5 eieren en zet de eiwitten even in de koelkast tot je ze nodig hebt.
Klop de dooiers met een zakje poedersuiker tot een romige massa.
Roer de dooiers door de chocolade (niet schrikken als het een stevige massa wordt, het komt allemaal goed).
Doe er een scheutje sterke drank of likeur doorheen en roer goed.
Zet ook deze massa even 5 minuten in de koelkast.
Klop nu 2 1/2 dl. slagroom stijf met wat suiker (niet teveel suiker) en spatel dit door het chocolademengsel heen.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel deze ook door het chocolademengsel heen.
Schep het mengsel in glazen of schaaltjes en zet ze minimaal een uur in de koelkast.
Hak nog wat chocolade en strooi dit over de mousse.
Eten met een goed dessertwijntje.
En dan je vrouw neuken zou Nico zeggen, maar ik doe dat liever met mijn man.