woensdag, juni 01, 2005

KIP-WALDORF SALADE



2 gegrilde kipfilets
4 stengels bleekselderij
4 lenteuitjes
50 gram walnoten, grof gehakt
200 gram pitloze blauwe druiven
enkele blaadjes sla (krulsla)

Snij de kip in langwerpige stukjes, de bleekselderij in plakjes, en mix met de fijngesneden lenteuitjes en gehakte walnoten.
Halveer de druiven en hou ze apart.

Maak de dressing:
1 tl zeezout
2 teentjes knoflook, gepeld
2 tl verse gehakte dragon
2 el mayonaise
2 el yoghurt
vers gemalen peper

Zout in een vijzel crushen met grofgesneden knoflook, door het zout wordt de knoflook zacht en is het makkelijk te pureren. Voeg dragon, mayo en yoghurt toe en gemalen peper, goed kloppen en vervolgens door de salade mengen.
Verdeel de salade over vier bordjes waarop enkele blaadjes sla zijn gerangschikt. Verdeel de druiven erover en garneer nog evt met wat waterkers.

Gevonden bij Delia Smith: www.deliaonline.com