dinsdag, oktober 19, 2004

KIP OP JE RUG

Een heel geinig hebbedingreceptje met kip is natuurlijk Hele Kip Klaargestoofd In Eigen Lichaamswarmte. Kip is sowieso een frivool basiselementje in je keuken. Ik zorg altijd dat ik minstens zestien kloeke diepgevroren kippen in mijn vrieseiland heb liggen, zodat ik nooit word verrast, want niets is leuker om, net als Jamie Oliver, heel vrolijk te zijn als er onverwacht 25 mensen voor je deur staan. Normaal kijk je voorzichtig door je gordijn, ziet die hele ploeg uitvreters staan, scheldt ze de tiefus en daarna lig je twee uur met het licht uit in je halletje, als de dood dat ze toch horen dat thuis bent, maar met kip in huis maak je er gewoon een feest van. Leuk he!

Het volgende gerecht vergt wel wat voorbereiding. Koop 23 römertopfs, laat er door een erkend vakman twee gaatjes in boren, doe er een lang stuk touw doorheen, knoopje er in en kijk eens, je hebt je eigen römertopf rugzak! Een geinige rode kekke oven op je rug!

Deel deze rugzakjes van steen uit aan de vrienden die ’s avonds komen eten en laat ze er ’s ochtends, voor ze naar hun werk gaan, allemaal een hele kip in duwen. Het is heel leuk om er bijvoorbeeld wat verse groente bij te doen en verse kruiden. Laat je fantasie maar lekker de vrije loop. Daarna je de hele dag de tiefus werken, met die bak klei op je rug. De kip stooft nu langzaam gaar op jouw eigen lichaamswarmte en dat is nu net het geheim, zo worden de kip en jij één. De drager van de kip krijgt een heel particuliere band met dat pruttelende beestje op zijn rug. Hoe harder je zweet, des te meer aroma sta je af aan de kip. Geven en nemen, zo heet het recept ook wel.

‘s Avonds is het heel leuk om bij elkaar de Romertopf los te gespen en dan aah en ooh te roepen als het dekseltje er af gaat. Roep dingen als: “als dat jouw kip niet is, die kip is zo Liesbeth!!!“.

Daarna opeten, kleren uit en neuken maar.