maandag, oktober 11, 2004

GAMBA PIL PIL

Wat niet veel mensen weten is dat garnalen heel sociale beestjes zijn. Zo hebben ze bijvoorbeeld een darmkanaal, net als wij. Ze lachen ook veel om typische garnalendingetjes. Bijvoorbeeld die ene keer dat dat ene zeepaardje een anemoon zag en hallo zei, dat soort lol. Ze hokken ook graag samen, garnalen, omdat het geile donders zijn. Altijd maar loeren of er wat te visfucken valt. Voor ons makkelijk, want zo kan je met beperkte middelen een enorme hoeveelheid van die motherfuckers tegelijk vangen.

Je kunt ze koken en opeten, maar dat is meer iets voor mensen in een aanleunwoning. De echte avonturier eet ze Pil Pil.

Nog even over dat darmkanaal. Dat moet er uit, want ze gebruiken het toch niet meer. Gaat als volgt. Pak de gamba, wat een overdreven buitenlandse naam is voor Grote Garnaal, zoek zijn anus en trek de hele handel met een korte ruk naar buiten. Garnalen hebben geen gevoel en merken hier niets van.

Nu komt het er op aan een goede sfeer neer te zetten, want Gamba Pil Pil klaarmaken, daar is geen hol aan, maar de vibes waarin ze gegeten worden is bepalend. Gamba’s worden gegeten door verliefde mensen met van vet druipende vingers in schemerige kamers. Doe iets leuks met gordijnen en een knoop er in, leg wat spannende tijdschriften in je kamer, draag je haar lekker nonchalant, dat soort dingetjes.
OK, de gamba Pil Pil. Garnalen uit dat harde kutschild pellen. Maak olie heet, flikker er knoflook en verse pepers in, beetje bakken, gamba’s er bij, beetje dom voor je uit gaan staan kijken of bijvoorbeeld opeens helemaal gefascineerd raken door het wonder dat kaasschaaf heet, dat je je opeens afvraagt, ooit moet iemand dit bedacht hebben, kaas is vierkant, weet je wat , ik maak staal met een gleufje er in, daarna de gamba’s nog een keer omscheppen, flink olie er bij, absurd verhitten en kokend pannetje op tafel zetten. Daarna opvreten.

Gamba’s Pil Pil zijn heet, pittig, dus niet zeiken achteraf. Zie je ook altijd bij de afhaaltoko, intens blanke gereformeerden die angstig vragen of het gerecht niet te heet is. Saus apart mensen allemaal optiefen is mijn motto. Vreet dan maar voor de rest van je leven watergruwel met katenspek, maar val IndonesiĆ«rs, die hier ook een leven proberen op te bouwen, niet lastig met dat benauwde laagland-eetgedrag.

Omdat ik van jullie houd nog een extra recept.

Tapas Uit Sevilla.
Drink onbeperkt bier, vreet onbeperkt tapas en val duizelig van geluk achterover in zes schoteltjes tortilla van authentieke spanjaardmensen achter je.