zondag, augustus 29, 2004

Mangopico



Met dank aan Carin.

Ingrediënten:
2 el tequila , 1 el olie, 1 tl rasp van een limoen- of citroenschil, sap van kwart citroen of halve limoen, zout, groene tabasco of groene peppersauce, 2 rijpe, maar nog stevige mango's, 2 lente-uitjes, 2 el fijngehakt korianderblad

Bereidingswijze:
Klop in een kom de tequila, de olie, de limoenrasp en -sap,zout en naar smaak groene tabasco goed door elkaar.
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes of pureer het grof. Hak de lente-ui heel fijn en meng ze samen met het korianderblad en fijngehakte mango's door het sausje. Laat de smaken ca. 30 minuten intrekken. Breng op smaak met zout. Tip. Probeer deze dressing ook eens door fijngehakte avocado of fijngehakt vruchtvlees van tomaat. Voeg dan wel een mespunt suiker aan de dressing toe. Serveer deze pico op dezelfde manier.

Serveren:
Een pico wordt geserveerd als dip, bij geroosterd vlees of tortilla's. Een pico komt uit Mexico, houdt het midden tussen een saus en een salade en wordt geserveerd bij tortillachips, maar ook bij taco's en wraps.