Kabeljauwfilet, 4 ons in stukjes van 3 cm
250 gram worteltjes
300 gram kriel
1 ui in stukjes
50 gram boter
een scheutje olie
150 gram doperwten
1 eetlepel mosterd
1 dl. witte wijn
zout en peper
een scheutjecitroensap
1/8 liter slagroom
2 eetlepels dille, fijngehakt
1 citroen
Wortels en kriel 10 minuten koken en uit laten lekken.
Boter in de pan, uit laten bruisen, olie toevoegen, ui bakken, kabeljauw toevoegen, 5 minuten bakken, hierna de wortel, kriel, doperwten, mosterd en wijn er door mengen (voorzichtig).
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Vier minuten laten pruttelen, na 2 minuten de room en dille toevoegen.
Garneren met partjes citroen.
Erbij: puree en/ of salade
250 gram worteltjes
300 gram kriel
1 ui in stukjes
50 gram boter
een scheutje olie
150 gram doperwten
1 eetlepel mosterd
1 dl. witte wijn
zout en peper
een scheutjecitroensap
1/8 liter slagroom
2 eetlepels dille, fijngehakt
1 citroen
Wortels en kriel 10 minuten koken en uit laten lekken.
Boter in de pan, uit laten bruisen, olie toevoegen, ui bakken, kabeljauw toevoegen, 5 minuten bakken, hierna de wortel, kriel, doperwten, mosterd en wijn er door mengen (voorzichtig).
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Vier minuten laten pruttelen, na 2 minuten de room en dille toevoegen.
Garneren met partjes citroen.
Erbij: puree en/ of salade