donderdag, mei 13, 2004

Stoofvlees

Ik hou van rundvlees dat ellenlang moet stoven. Hoe langer, hoe beter. Het is niet echt nodig om het vlees aan te bakken, maar dat heb ik al eerder gemeld......
Hier een heerlijke variant voor 4-6 personen:

Nodig:
*750 gram rundvlees
*2 uien, in stukken
*2 tenen knoflook, grof gehakt
*3 theelepels sambal
*2 theelepels kerriepoeder (madras)
*4 eetlepels zonnebloemolie
*4 dl. dikke kokosmelk
*2 mespunten suiker
*zout
*4 rijpe tomaten zonder vel, in blokjes
*2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes

Bereiding:
Een glad mengsel maken van de ui, knoflook, sambal en kerrie in de keukenmachine.
Vlees droog deppen, inwrijven met het mengsel en even een kwartiertje laten liggen.
Olie verhitten, vlees bakken, 1 dl. heet water toevoegen en de kokosmelk. Aan de kook laten komen, laag zetten, deksel op de pan en het vlees gaar laten worden.
Ik laat rundvlees minimaal 4-5 uur pruttelen op een heel laag vuurtje.
Als het klaar is de saus proeven en naar smaak suiker en zout toevoegen.
Als alles gaar is de tomatenblokjes er door scheppen, niet meer laten koken.
Strooi de koriander er aan tafel overheen.
Enne, natuurlijk eten met rijst en groente naar keuze.