Stir-fried Chicken with Lime and Coconut



Vanavond kwam mijn lieve tennismaatje en vriendin D. eten en dus moest er iets speciaals op tafel komen. Want ik had haar al een tijd niet gezien en ze was ook nog jarig geweest. En ik had ook nog voor het eerst in mijn tenniscarriere een set van haar gewonnen met 6-4. Feest dus.
Ik heb maar weer es in het archief van Delia Smith gekeken voor dit doel. Altijd goed die recepten, je moet wel een beetje engelands kennen maar wie kan dat nou niet. Lekker was het. Erg lekker en licht ook. Gezond receptje. Overigens heb ik de groene pepers vervangen door rode. Die vind ik lekkerder en het kleureffect is ook beter.

Dit is m: Roergebakken kip met lijm en kokos

Omdat doorklikken teveel moeite is en het recept morgen weg kan zijn en we dan zitten met een dode link dus ook maar hier het hele recept in het engelands ter knip en plak.

It's hard to credit that a recipe as simple and as quick as this could taste so good, but I can assure you it's an absolute winner.

2 Traditional Free Range boneless, skinless chicken breasts
grated zest and juice 1 large lime
5 fl oz (150 ml) tinned coconut milk
1 dessertspoon olive oil
1 green chilli, deseeded and finely chopped
1 dessertspoon Thai fish sauce
4 heaped tablespoons fresh coriander leaves
4 spring onions, cut into 1 inch (2.5 cm) shreds, including the green parts

You will also need a frying pan with a diameter of 10 inches (25.5 cm), or a wok.

First of all chop the chicken into bite-sized pieces and place them in a bowl with the lime juice and zest. Stir well and leave them to marinate for an hour.

When you're ready to cook the chicken, heat the oil in the pan or wok over a high heat, add the chicken pieces and stir-fry for 3-4 minutes, until they're golden. Then add the chilli, stir-fry for 1 more minute, and add the coconut milk, fish sauce and half the coriander and spring onions. Cook for another 1-2 minutes, then serve with Thai fragrant rice and the remaining coriander and spring onions sprinkled over.