donderdag, mei 06, 2004

Bezoekersrecept van de week - Timmah - Peanutbuttercups

Wie Timmah is weten we niet maar hij wilde graag dat we een recept van hem plaatsten. Nou goed daar doen we niet moeilijk over. Het lijkt ons verder niet te vreten, er moet heel heel heel veel stoer bij gezopen worden, whiskey en bier en zo, want anders is het niet cool, en het is een grote vette zoete bende, maar goed. Timmah schrijft:

"Het is wel amerikaans, dat grote land dat zich overal mee bemoeit, maar ook al wens je net als ik dat land en zijn regering ongezien de tyfus toe, ze hebben wel lekker eten. daarom zijn ze ook allemaal zo belachelijk dik. als je een colaatje bestelt krijg je daar een emmer cola met onbeperkt bijvullen. vind je het gek dat er binnen de kortste keren (lees: 10 jaar geleden) 12 jarige kinderen van 180 kilo rondlopen. okee komtie; maak dit gerecht alleen klaar als je er niet uitziet alsof je blijft drijven want het is zeer rijk in calorieen. je kan ook alles met vetarme troep doen, maar pas op: vet vrije producten zijn onzin; ze vervangen al het vet voor suiker dus je schiet er niks mee op."

ingredienten:
- een fles JD whiskey
- pot pindakaas van, noem es wat, calve ofzo
- poedersuiker
- roomboter
- chocola naar keuze, wel goeie.
- sikspek bier, en wel heineken he!

allereerst; pak een biertje. altijd lekker om te koken tijdens het zuipen, toch? meng in een kom, of in je blote handen (maar dat word een ontzettende kliederboel en wat doe je dan met je biertje?) een flinke pot pindakaas en een flinke hoeveelheid poedersuiker. ongeveer een derde poedersuiker, maar het moet wel een beetje klef blijven. dat is namelijk een trefwoord in dit recept: een klef zooitje. klef is fijn en goed. klef regeert. eigenlijk ben je al klaar, want het is al klef. maar we gaan nog effe door. neem een tweede biertje, want je moet flink werken om al die kleffe bende door mekaar te mengen. dus je mengt die pindakaas/poedersuiker troep, en daarna neem je een flink stuk boter en smelt het in de magnetron of in een pan als je arm bent ofzo, desnoods met je blote handen. smelt die boter! We zijn nog niet klaar met smelten; smelt ook een FLINK stuk chocola; wit, melk, waar je maar van houdt. tijd voor een biertje. hierna meng je de boter met de chocola, ratio een derde boter twee derde chocola. ik ga niet lopen aantiefen met theelepels, eetlepels en al zeker niet de afkortingen daarvan, gewoon een beetje alles doormekaar mikken als een culinaire picasso. goed, we nemen nog een biertje, altijd goed. okee nou het grotere duw en trekwerk is nu achter de rug, er rust je nu alleen nog het nemen van een diep bord, of beter een vorm voor boterkoek of brownies ofzo, en daarin eerst de kleffe pindakaaspoedersuikermeuk in plempen, en beetje gladstrijken als het lukt. daarna de chocoladebotermeuk erop laten glijden, en zorg dat het nog vloeibaar is anders kun je lang wachten. uurtje in de ijskast om te laten stollen, en snijdt het gerecht dan in stukjes. Heb je mooi de tijd om die whiskey op te zuipen. en dan, heerlijkheid....

Wij horen graag uw bevindingen met het recept van Timmah.