vrijdag, april 30, 2004

Zoute pindakaas



1 zakje zoute pinda's (250 gram)
1 pakje mon chou
100 gram geraspte oude kaas
scheutje melk (eventueel)

Voor dit grandioze smeersel heb je een keukenmachine nodig. Een Magimix wel te verstaan. Een Braun of Philips voldoet niet. Die draait zonder meer in de soep. Er gaat niks boven een Magimix.
Werp de zoute pinda's in de Magimix. Verbrokkel de mon chou en doe die erbij. En de geraspte kaas ook. Dan laat u dat fijne mes eens lekker draaien. Waarschijnlijk krijgt u al snel een smerige dikke brei die aan de wanden van de machine blijft kleven. Maar dat geeft niet. Dan doet u er gewoon een scheutje melk bij. Is het niet zout genoeg, dan gewoon een beetje bijzouten. Zoveel zielen, zoveel smaken. Heerlijk met stokbrood bij de borrel, of gewoon als lekkere stevige lunch op brood. In de koelkast kun je deze zoute pindakaas zeker een week bewaren. Buiten de koelkast ook. Veel plezier. En pas op met het mes in de afwasteil!