donderdag, april 29, 2004

Varkenshaasjes met ontbijtspek en honing

Omdat ik zo’n wild wijf van een gozer ben nog maar een recept, kan mijn het verrotten. Dit is echt een succesrecept als je onverwacht vrouwenbezoek langs je hospita moet smokkelen, stelletje lezende armoedzaaiers van een studenten dat jullie er zijn.

Neem voor twee dagen een krantenwijk, flikker al die Volkskranten meteen ergens om de hoek van het distributiecentrum in een sloot en koop bij een goede slager twee varkenshaasjes. Een goede slager is een slager waar de slager nog bloed aan zijn schort heeft, een zwerende vinger staat te bevoelen en waar filet americain nog wordt geschreven als “vielmee aan meeri ken”. Dan zit je goed. Analfabete slagers slachten beter, dat is bekend. Als je met die hele geestelijke bagage van James Joyce een koe in tweeën staat te scheuren, dat is alleen maar ballast.

Doe je twee varkenshaasjes op je bagagedrager. Dat is niet gek. Die rubber snelbinders er overheen en moet je eens kijken wat een vrolijk gezicht dat is, met zesendertig honden achter je aan naar huis rijden. Het is ook goed voor het vlees want je rijdt als het ware de dood uit het vlees. Niet veel mensen weten dit.

Als je thuis bent rijdt dan terug naar de slager, omdat je vergeten bent om ontbijtspek te kopen. Neem gerookt ontbijtspek, bij voorkeur Sloveense. In oude hutten van klei zitten bejaarde Sloveense bosneukers de hele dag zware shag te roken en het spek hangt dan aan het plafond. Een keer in de week wordt dat opgehaald door Westerse slagers en worden er wat moppen uitgewisseld.

Alles wat je nu nog nodig hebt is verse knoflook en een pot honing.

Glip langs je hospita en wens haar mompelend ongezien de tiefus achter haar oogbol en smeer boven de varkenshaasjes meteen in met honing. Doe dit zo geil mogelijk. Heel goed is het om de honingpot naakt met twee handen vast te houden en dan met een heel gekwelde kop zo artistiek mogelijk die honing uit de pot op het vlees laten druipen. Dat vlees, met dat witte varkenshaaspuntje vet aan het uiteinde, dat is je vriendin, denk daar maar aan.

Nu de varkenshaasjes met honing enkele keren inkepen met een mes. Stop in die gaatjes de knoflook. Denk hierbij ook aan je vriendin, maar niet aan je vinger ruiken, want we zijn wel aan het koken. Dan de ontbijtspek om de haasjes heen rollen en ongeveer een minuut of 40 in een oven van 170 graden celcius gaar bakken, dus niet fahrenheit want dat is voor achterlijken en nazi’s.

Serveren met lekkere gebakken aardappeltjes. Smokkel zelf je vriendin naar drie hoog achter. Ik kan niet alles doen en jullie moeten ook eens leren om op eigen benen te staan.