Voor ongeveer 4 personen:
Twee blikken bruine bonen uit laten lekken, het vocht opvangen voor de saus.
Ongeveer 3 ons gehakt met 1 fijn gesneden ui rul bakken, wat zout en peper toevoegen.
Vier goudreinetten schillen, klokhuis verwijderen en in ringen of parten snijden.
Ondertussen een paar grote aardappel koken in de schil (iets af laten koelen, schil er af halen en in plakken snijden).
Een grote ui snipperen en in wat olie bakken, het afgietsel van de bruine bonen toevoegen+wat oregano, basilicum en bonenkruid, eventueel wat peper en zout toevoegen, ongeveer 10 minuten laten pruttelen, als het te dit is wat water toevoegen.
Een ovenschaal invetten en de aardappelschijfjes, bruine bonen, gehaktmengsel en schijven appel in laagjes stapelen. Eventueel nog een keer herhalen.
Als laatste de saus toevoegen en afdekken met geraspte kaas.
De schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten tot de kaas gesmolten is en alles door en door heet is. De plakken appel moeten nog wat knapperig blijven.
Twee blikken bruine bonen uit laten lekken, het vocht opvangen voor de saus.
Ongeveer 3 ons gehakt met 1 fijn gesneden ui rul bakken, wat zout en peper toevoegen.
Vier goudreinetten schillen, klokhuis verwijderen en in ringen of parten snijden.
Ondertussen een paar grote aardappel koken in de schil (iets af laten koelen, schil er af halen en in plakken snijden).
Een grote ui snipperen en in wat olie bakken, het afgietsel van de bruine bonen toevoegen+wat oregano, basilicum en bonenkruid, eventueel wat peper en zout toevoegen, ongeveer 10 minuten laten pruttelen, als het te dit is wat water toevoegen.
Een ovenschaal invetten en de aardappelschijfjes, bruine bonen, gehaktmengsel en schijven appel in laagjes stapelen. Eventueel nog een keer herhalen.
Als laatste de saus toevoegen en afdekken met geraspte kaas.
De schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten tot de kaas gesmolten is en alles door en door heet is. De plakken appel moeten nog wat knapperig blijven.