Bevroren kokos-roomtaart met bosvruchtencompote

van Jan!
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 180 minuten
Aantal porties: 8
Kilocalorieën per portie: 311 (willen we eigenlijk niet weten)

Variatie:Je kunt de vulling variëren en andere smaken aan het schuim toevoegen, bijvoorbeeld hazelnoten of gekonfijte schilletjes.

Nodig:
3 eiwitten, op kamertemperatuur
snufje zout
¼ kop suiker
3 dl slagroom
1 theelepel vanille-essence
10-12 bitterkoekjes, verkruimeld
½ kop kokosschaafsel, licht geroosterd
8 eetlepels bosvruchtenjam
Desgewenst: 2 eetlepels likeur naar keuze (bijv. kirsch)

Bereidingswijze:
1. Klop de eiwitten met zout in een heel schone kom tot ze zachte pieken vormen
2. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot ze heel stijf zijn
3. Klop de room met de vanille tot zachte pieken
4. Vouw er de verkruimelde bitterkoekjes, kokos, eiwitten door en voeg desgewenst wat likeur toe
5. Schep het mengsel in een springvorm van 20 cm, met plasticfolie bekleed
6. Dek de taart af en bevries hem in 3-4 uur, of tot het mengsel stijf is
7. Haal de trifle uit de vorm en serveer hem op een schaal, in punten
8. Geef er bosvruchtenjam bij