voorgerecht, 6 personen
2 Granny Smith appels
1 zak friséesla (gemengd, 200 g)
200 g geitenkaas (zachte, Bettine blanc)
100 g uitgebakken ontbijtspek
2 theelepels honing
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
50 cc sinaasappelsap
2 tl mosterd
Appel wassen, schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Sla over zes bordjes verdelen. Geitenkaas verkruimelen. Appel en geitenkaas over sla verdelen. Spek erop leggen. Dressing roeren van honing, olie, mosterd en sap. Zout en peper naar smaak toevoegen. Dressing over salade sprenkelen. Lekker met pistoletje of meergranenbroodje.
Extra lekker met nog wat geroosterde pijnboompitten en/of cashewnoten. En natuurlijk ook lekker in een grote slabak als salade bij de kaasfondue, of wat dan ook.
2 Granny Smith appels
1 zak friséesla (gemengd, 200 g)
200 g geitenkaas (zachte, Bettine blanc)
100 g uitgebakken ontbijtspek
2 theelepels honing
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
50 cc sinaasappelsap
2 tl mosterd
Appel wassen, schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Sla over zes bordjes verdelen. Geitenkaas verkruimelen. Appel en geitenkaas over sla verdelen. Spek erop leggen. Dressing roeren van honing, olie, mosterd en sap. Zout en peper naar smaak toevoegen. Dressing over salade sprenkelen. Lekker met pistoletje of meergranenbroodje.
Extra lekker met nog wat geroosterde pijnboompitten en/of cashewnoten. En natuurlijk ook lekker in een grote slabak als salade bij de kaasfondue, of wat dan ook.