donderdag, december 11, 2003

Gratin

Een feest voor de kerstdagen!
Voor 4 personen: Vastkokende aardappels, ongeveer een kilo, creme fraiche (2 bekers), 1 glas melk, 1 knoflookteentje, boter, zout en peper.
Een ovenschaal invetten met veel boter, een teentje knoflook erboven uitpersen en een beetje verdelen over de bodem.
De aardappels schillen, afwassen, afdrogen, in dunne plakjes snijden en dakpansgewijs in de ovenschaal leggen. Elke laag voorzien van peper en zout.
De creme fraiche loskloppen met de melk tot het vloeibaar is en over de aardappels gieten.
Nog wat klontjes boter erover, in de oven zetten (160 graden) voor ongeveer 1 1/2 uur, vlak voor het opdienen even de grill aan om een mooi bruin korstje te geven.
Heerlijk met gegrilde zalmfilet en mierikswortelsaus, maar het smaakt ook erg lekker bij andere vis, vlees of wild.