zondag, november 02, 2003

Fiesta de Tapas

Aan het eind van de avond hadden ze de kip ontdekt die nog in de oven stond. Ik liep de toevallig de keuken in en daar hingen wat mensen rond de pan, smikkelen en smullen! Variatie op een (frans) recept uit het Volkskrant Magazine. De hele tenen knoflook worden zacht, mild en smeerbaar. Dus brood erbij is voldoende. En men stinkt niet uit de bek na het nuttigen!

Pollo al ajillo
Een gietijzeren pan, die na het aanbraden de oven in kan is aanbevolen. Hij moet goed dicht kunnen zodat de geuren in de pan blijven.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Je kan een hele kip nemen in stukken maar ik had een kilo kipkarbonades genomen. Makkelijker en geen vel. Die beetje zouten en even aanbraden in olijfolie.
Kip uit de pan nemen. Vuur uit. Twintig (meer mag ook) ongepelde(!) tenen knoflook in de pan werpen. Een glas rode wijn erbij, twee handenvol verse kruiden (ik heb tijm en peterselie genomen, maar je kunt naar hartelust varieren als je maar geen dragon gebruikt) erbij gooien en de stukken kip er bovenop leggen. Deksel op pan en in de oven. Minimaal een uur. Daarna direct serveren, of koud laten worden, bleek ook te kunnen.

De overige recepten volgen nog....