Het enige goede dat AH maakt is de Allerhande.......
Dit recept is heerlijk, al snap ik nooit dat aanbraden van vlees in een stoofgerecht, totaal overbodig.
Nodig voor 6 personen (al eten wij dit met 4 personen makkelijk op.....):
*1 flesje donker belgisch bier (Westmalle Dubbel trappist)
*500 gram schouderkarbonade en 500 gram riblappen, in stukken (bot verwijderen!)
*3 uien, grof gehakt
*1 teen knoflook, in plakjes
*1 winterpeen, in plakjes
*boter
*1 laurierblad
*tijm, 4 takjes
*1 snee witbrood
*1 theelepel mosterd
*2 eetlepels appelstroop
Vlees aanbraden in de boter (onzin dus), vlees uit de pan en ui fruiten, peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
Vlees erbij, bier bijgieten (voorzichtig, en niet koud) en aan de kook brengen.
Brood in stukjes snijden, met de stroop en de mosterd ook toevoegen.
Vervolgens lekker lang laten pruttelen, minimaal 5 uur.
Tip: Koop een goede pan die helemaal afsluit, het kost wat, maar voorkomt droogkoken en komt de smaak ten goede!
Voor het opdienen de tijm en laurier verwijderen.
Lekker met gekookte aardappels en broccoli of worteltjes.
Dit recept is heerlijk, al snap ik nooit dat aanbraden van vlees in een stoofgerecht, totaal overbodig.
Nodig voor 6 personen (al eten wij dit met 4 personen makkelijk op.....):
*1 flesje donker belgisch bier (Westmalle Dubbel trappist)
*500 gram schouderkarbonade en 500 gram riblappen, in stukken (bot verwijderen!)
*3 uien, grof gehakt
*1 teen knoflook, in plakjes
*1 winterpeen, in plakjes
*boter
*1 laurierblad
*tijm, 4 takjes
*1 snee witbrood
*1 theelepel mosterd
*2 eetlepels appelstroop
Vlees aanbraden in de boter (onzin dus), vlees uit de pan en ui fruiten, peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
Vlees erbij, bier bijgieten (voorzichtig, en niet koud) en aan de kook brengen.
Brood in stukjes snijden, met de stroop en de mosterd ook toevoegen.
Vervolgens lekker lang laten pruttelen, minimaal 5 uur.
Tip: Koop een goede pan die helemaal afsluit, het kost wat, maar voorkomt droogkoken en komt de smaak ten goede!
Voor het opdienen de tijm en laurier verwijderen.
Lekker met gekookte aardappels en broccoli of worteltjes.