zondag, maart 02, 2003

Eten op Curacao

Mijn recente vakantie op Curacao verplicht mij natuurlijk tot het posten van wat caribbi-culinaire content. De Creoolse keuken, oftewel kushina krioyo bepaalt ook op Curacao in grote mate de manier en wijze van koken. De Antilliaanse keuken vertoont veel overeenkomsten met die van de overige Caribische eilanden en het vasteland van Zuid-Amerika, vooral Venezuela. Een typisch Antilliaans gerecht is funchi, dat uit maisgriesmeel, water, zout en boter bestaat. Banaan, gekookt of gebakken, neemt een vooraanstaande plaats in op het menu van de Antilliaan. Ook de zogenoemde stoba gerechten zijn favoriet. Het zijn stoofschotels met als basis geiten- of schapenvlees met groenten en kruiden.

Desiree heeft een kookprogramma op TV maar de recepten op haar site zijn voornamelijk in het papiaments. Even vertalen dus met de papiamentu webtranslator

Recepten in het engels: Warawara curacao recipes en Caribbean Cooking.