Nodig voor 4 personen:
* 1 grote kip
* 3 takjes rozemarijn
* Olijfolie
* grof zeezout, 250 gram
* 3 eieren
* Bloem, 250 gram
* 4 bollen knoflook
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Blancheer de hele bollen knoflook, met koud water afwassen.
De kip droogdeppen en de bollen knoflook en de takjes rozemarijn in de kip proppen.
Van de bloem, 2 eieren, zeezout en 75 gram water deeg maken. Het deeg uitrollen (ongeveer 6mm dik), verpak de kip zo er in dat die helemaal bedekt is. Het deeg bestrijken met 1 eidooier (mengen met een beetje water).
Doe de kip in een ovenschaal, zet hem in de oven voor ondeveer 1,5 uur.
De gare kip even 10 minuten laten rusten, hierna het deeg openbreken en de kip verdelen over de borden, doe dit aan tafel (spectaculair!) en eet het deeg niet op (vies!)
Besprenkel de kip met wat olijfolie.
* 1 grote kip
* 3 takjes rozemarijn
* Olijfolie
* grof zeezout, 250 gram
* 3 eieren
* Bloem, 250 gram
* 4 bollen knoflook
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Blancheer de hele bollen knoflook, met koud water afwassen.
De kip droogdeppen en de bollen knoflook en de takjes rozemarijn in de kip proppen.
Van de bloem, 2 eieren, zeezout en 75 gram water deeg maken. Het deeg uitrollen (ongeveer 6mm dik), verpak de kip zo er in dat die helemaal bedekt is. Het deeg bestrijken met 1 eidooier (mengen met een beetje water).
Doe de kip in een ovenschaal, zet hem in de oven voor ondeveer 1,5 uur.
De gare kip even 10 minuten laten rusten, hierna het deeg openbreken en de kip verdelen over de borden, doe dit aan tafel (spectaculair!) en eet het deeg niet op (vies!)
Besprenkel de kip met wat olijfolie.