donderdag, januari 16, 2003

Antwerpen

Niet alleen veel geshopt, maar natuurlijk enorm lekker gegeten in Antwerpen! De lekkerste garnalenkroketten zijn niet te vinden bij de adressen die daar prat op gaan, maar bij de meer bescheiden restaurants, bijvoorbeeld bij "Ultimatum" aan de grote Markt 8. Hier ook een keer 's avonds geweldig gegeten: terrine met zalm, everzwijnfilet met parmaham in een saus met overheerlijke "winter-groentjes".
Verder was "Pasta" ook geweldig: Ragdunne carpaccio, ragatoni met gorgonzola, walnoten en gestoofd peertje, Lasagna en tira-misu (bij gebrek aan een ander nagerecht/ enigste minpuntje). Een heerlijke fles mouserende rode wijn erbij en daarna nog 1 maakten het een waar feest!
Een aanrader is "Via Via", mooi, knus en overheerlijk eten:
In eigen huis gerookte zalm met aardappelchips op een kruidenslaatje verrijkt met champagnesaus, Kabeljauwhaasje op een smeuiige puree met bieslooksnippers en Noordzeeparels, vissausje verrijkt met wasabi en Winterse kazen met raketsla en notenbrood.
We werden overvloedig van vers gebakken brood met kruidenboter voorzien, maar jammer genoeg werden ook de glazen iedere keer bijgevuld, is wel sjiek, maar ik doe dat liever zelf.....
Heeft er nog iemand een recept voor garnalenkroketten?