zaterdag, december 07, 2002

Pasta en rucola

Rucola is geweldig. We doen er van alles mee. Simpel als sla met een kerstomaatje en mosterdvinaigrette, zeer geschikt.
Vanavond weer es een pastaatje gemaakt.
Natuurlijk weer met spekjes en slagroom, maar dan nu met rucola en oesterzwammen als variatiemateriaal.

Neemt voor 2 personen:

250 gram pasta naar eigen voorkeur
(vers is lekkerder, maar hoeft niet, ik heb deze keer pipe rigate gebruikt, doet het erg goed)
125 gram spekjes
150 gram oesterzwammen
4 tenen knoflook
50 gram rucola
125 cc slagroom
125 cc melk
25 gram roquefort
olijfolie
aardappelmeel

Bak de spekjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier (wc papier kan ook).
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. U dient de kooktijd een beetje in uw planning in te passen, want de pasta moet wel al dente. Anders kun je het weggooien. Ik kook grand italia pasta altijd zeker 2 minuten korter dan op de verpakking staat.
Verdeel de rucola (rauw) over 2 borden.
Maak een sausje van melk, slagroom en roquefort. Bind deze zo nodig een beetje met wat aardappelmeel in koude melk opgelost. Beslist niet te dik maken die saus.
Hak de knoflook (niet persen) en bak deze in een wok met olijfolie even aan. Voeg de gesneden oesterzwammen toe en bak deze een paar minuten.Voeg op het laatst de uitgelekte spekjes er weer bij.
Giet de pasta af, verdeel over de borden waar de rucola in ligt.Schep het even door elkaar.
Verdeel het oesterzwammen baksel over de twee borden en schenk er de roquefortslagroomsaus over. Beetje gemalen peper erop. Goddelijk.
Je hebt wel even wat pannetjes en een zorgvuldige touch en timing nodig maar dan heb je ook wat. Dit kan zo op het menu van het 5 sterrenpastarestaurantje om de hoek.

Ow en BTW: stemt u even op ons ?